sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Viimeiset viikot


Vaihtojakso lähenee loppuaan, sillä ensi viikko on minulle viimeinen täällä Irlannissa. Ensi viikolla on vielä pari koetta ja yksi ryhmätyö deadline, mutta enköhän vielä selviä :) Piti jo aikaisemmin tehdä uusi postaus tänne, mutta olen hieman liikaa stressannut koulua ja tavaroiden pakkaamista ja lähtemistä muutenkin. Mutta seuraavaksi siis viimeisten parin viikon tapahtumia tai ainakin suunnilleen :D

Rakas ystäväni Iida tuli piipahtamaan tänne luokseni viime viikolla. Hän saapui keskiviikkona myöhään illalla ja olin varma, että matkailija olisi jo niin väsynyt, että haluaa nukkumaan. Mutta ei! Kävimme yksillä McCarthysissä ja vaikka se oli ollut kiinni jo jonkin aikaa, saimme ostettuakin yhdet juomat :D Kesti vielä hetki ennen kuin menimme nukkumaan, koska juteltavaa riitti.

Torstaina menin koulusta keskustaan, missä Iida jo odotteli minua ja kävimme syömässä Wagamamassa (jälleen kerran) ja menimme sen jälkeen vielä katsomaan Nälkäpelin toisen osan. Ruoka oli hyvää ja leffakin mainio, vaikka hieman häiritsikin takanamme istuvan poikaporukan höpötys ja ennen elokuvan alkua tapahtunut popcornin heittely. Elokuvateatterin sali oli myös aika hirveässä kunnossa verrattuna siihen mihin Suomessa on tottunut... Popcornia ja roskia kaikkialla. Onneksi yleensä täällä leffassa käydessä ei ole ollut elokuvan jälkeen yhtä hirveä sotku.Päästyämme keskustasta kotiin alkoi jo seuraava projekti, sillä olin lupautunut tekemään perjantaina pidettäviin itsenäisyyspäivän juhliin porkkanalaatikon. Eli aloimme kuorimaan ja keittämään porkkanoita ja loihtimaan korppujauhoja tuoreista leivänmuruista. Seuraavasta kuvasta ehkä huomaa, millainen projekti oli meneillään :D Paistovalmiiksi sen kuitenkin saimme, vaikka kello näyttikin siinä vaiheessa jo kahta...


Ja oli hyvääkin!
Perjantaina illalla juhlistimme siis CIT:n suomalaisten voimin itsenäisyyspäivää. Tarjolla oli porkkanalaatikon lisäksi bataattilaatikkoa, graavilohta, perunoita ja jopa kinkku! Fazerin suklaata oli tarjolla myös ja jälkiruoaksi "perinteistä" mämmiä :D Ei ihan joulujälkkäriä eikä koostumukseltaan aivan oikeaa, mutta ihan hyvää ;)

Kiitos näistä ruoista kuului Tuomakselle bataattilaatikosta, Pilville ja Annille kinkusta, Benjaminille kalasta ja Valtterille mämmistä :) Oli pöydässä myös Finlandia-vodkaa ja salmaria sekä glögiä :) Ja videotykillä katsoimme Tuntematonta sotilasta, vaikkakin huomioni ei tuntia pidempään jaksanut kiinnittyä siihen.

Menimme illalla juhlistamaan itsenäisyyspäivää kävelymatkan päässä sijaitsevaan Bishopstowns Bariin, jossa oli myös sen kertainen ISS meet-up, joten tapasimme myös muita vaihtareita.

Minä ja Iida
Maarit ja Teija
Ryhmäläiseni Radek ja Pedro
Lauantaina menimme Iidan kanssa lounaalle keskustaan ennen kuin Iidan suuntasi askeleensa juna-asemalle ja Dubliniin. Kävimme vielä viimeiset juomat juomassa Crane Lanella lämpölamppujen lämmössä :)


Keskiviikkona menimme International Student Societyn kanssa luistelemaan ja olin todella innoissani siitä! Jouduin kuitenkin pettymään hieman, koska luistimet olivat hokkari-luistimet niin täytyi aluksi tottua niihin ja ne olivat muutenki aika huonot... Kiinnityssysteemi oli samanlainen kuin laskettelumonoissa. Itse luistelu olisi ollut hauskaa, mutta jäällä oli aivan liikaa ihmisiä, mihin on Suomessa tottunut. Joten kaikki luistelimme melkein peräkanaa ringissä ja jotkut etenivät jäällä kentän reunoja pidellen... Muut luistelijat tuntuivat myös hulluilta, koska he eivät hirveästi väistelleet ja saattoivat yhtäkkiä tarttua kiinni, jos meinasivat kaatua -.-

Maarit
Nea!
Minä ja Oliwia
Tytööt!!
Tyhjä luistinrata
Meille myös selvisi, ettei luistinradalla saa kuvata, mutta sitä ennen Nea ehti näpsäistä minusta pikaisen kuvan :D Meidän täytyi myös laittaa kaulaliinat takin sisään ja laukut takin alle... Kai sitten sen takia, ettei kukaan tartu niihin...Perjantaina menin koululle saattamaan loppuun yhden kurssin projektin ja matkalla sinne törmäsin Parchament Squaren edustalla mustavalkoiseen kissaan, joka saattoi minut koululle vievän polun porteille :)Illemmalla kävimme Maaritin, Teijan, Nean ja Ylvan kanssa viimeiselle illallisella, kuten olin ruokailuhetkemme iloisesti nimennyt. Kävimme myös viimeisillä siidereillä ennen kuin minä, Teija ja Maarit menimme katsomaan Hobitin toista osaa. Mielestäni elokuva oli hyvä, vaikkakin joillakin asioilla, kuten Maarit sanoi, oli mässäilty liikaa. 
Lauantaina uskaltauduin uhmaamaan sadetta ja tuulta, sillä ilma oli aivan hirveä ja minun oli pakko lähteä ostaaan lämpimämpää takkia ja pahvilaatikkoa, johon voisin pakata Suomeen lähetettävät tavarani. Vaikka olin tehnyt hintavertailuja, huomasin, että tavallinen posti on kaikista halvin vaihtoehto, vaikka silläkin yli 5 kg paketti Suomeen maksaa 60€.

Palatessani kaupungilta olin suhteellisen ärsyyntynyt säähän ja elämään, mutta raahauduin kuitenkin koululle, koska ISS oli järjestänyt kakkukahvit, enkä halunnut jättää niitä välistä :) Kakku oli oikein hyvää ja sain jopa palan, jossa oli hieman Suomen lippua näkyvillä!

Hyvää joulua iiriksi :)
Suomi!
Irlannin lippuun sai kirjoittaa viestejä
Minun viestini :)
Tänään eli sunnuntaina Teija ja Nea lähtivät Dubliniin, josta he jatkavat parin päivän päästä Suomeen. Hirveän outoa ajatella, että itsekin lähden viikon päästä täältä pois. Huonekin tuntuu hirveän tyhjältä, koska olen jo aloittanut pakkaamaan tavaroitani. Vielä pitää jaksaa lukea niihin kokeisiin ennen kuin voin vihdoin levähtää ja nauttia viimeisistä päivistäni täällä Irlannissa. Sitten onkin suuntana Krakova ja Budapest, joissa vietän joulun ja uuden vuoden yhdessä kolmen muun Suomen koulukaverin kanssa :) Aivan mahtavaa kuitenkin, että kohta näkee pitkästä aikaa kavereita ja perhettä, vaikka onkin surullista lähteä täältä Irlannista pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti