sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Opinnoista

Ajattelin, että nyt kun on kaikki kokeet ohitse ja joululoma alkanut, voisin vihdoin kertoa millaista opiskelu täällä Irlannissa oli Suomeen verrattuna :D

Kouluni oli siis nimeltään Cork Institute of Technlogy eli CIT ja minulla oli täällä suoritettavana viisi kurssia, jotka olivat Microcomputer Applications, Firmware Development, Communications Systems 1, Robotics 1 ja Ideas, Innovations, Inventions. Neljällä ensimmäisellä kurssilla meillä oli joka viikko labratunti, jolloin kirjoitimme tietokoneella ohjelmia tai teimme muunlaisia tehtäviä. Yleensä kursseilla opetus jakautui niin, että meillä oli kaksi tuntia viikossa luentoja ja kaksi tuntia viikossa labroja. Microcomputer Applications-kurssilla ohjelmoimme mikrokontrollereita ja opettelimme niiden toimintaa, Firmware Developmentissa ohjelmoimme C-kieltä ja käytimme erästä tietokoneohjelmaa simuloidaksemme ohjelmia. Communications Systems-kurssilla opiskelimme signaaleja ja antenneja ja muita ja Robotics-kurssilla ohjelmoimme LEGO-robotteja LabView-ohjelmalla. Ideas-kurssi oli aika erilainen muista kursseista, sillä aluksi meidän piti keksiä erilaisia ideoita/keksintöjä ja valita niistä yksi, jota lähdettiin kehittämään ja jota varten tehtiin liiketoimintasuunnitelma.

Tästä kävelin joka päivä sisään. Oikealla Turism-rakennus ja vasemmalla esim. International Office

Opiskelin CIT:n Bishopstownin kampuksella, joka on koulun pääkampus. Mielestäni oli outoa, että kampuksella opiskeli niin monen eri alan opiskelijoita, kun Metropoliassa on tottunut siihen, että tapaa vain muita insinööriopiskelijoita omassa toimipisteessä. Kampuksella nimittäin opiskeli myös sosiaalialan opiskelijat, liiketalouden opiskelijat ja no, kaikki muut paitsi musiikin opiskelijat ja jotkut laivasto tyypit. Koulu oli aina täynnä ihmisiä, joten uusia kasvoja näki joka päivä ja tämän takia tuntui joskus vaikealta löytää tuttuja koulusta. Kampukselta löytyy myös pari kauppaa, kaksi ruokalaa ja kahvila, joten oli helppo löytää päivän aikana ruokaa :D Oli Student Centerissä myös pankki, mikä oli hieman hämmentävää, mutta osoittautui käteväksi, kun piti vaihtaa rahaa.

Mielestäni opetuksen taso oli CIT:ssa todella hyvä ja opettajatkin ammattitaitoisia. Aluksi englanniksi opiskelu hieman hämmensi, mutta pian opin ymmärtämään opettajia helposti ja tekniikkasanastokin tuli hyvin tutuksi :D Olin aluksi hieman pelännyt ymmärtäisinkö opettajia, koska ajattelin, että heillä saattaisi olla voimakas aksentti englannissaan. Tämä huoli osoittautui onneksi turhaksi, vaikkakin opiskelijatovereita on välillä ollut hankala ymmärtää, koska joillakin on todella todella vahvat aksentit :D
Edessä näkyy Student Center ja jos lähtisi vasemmalle siellä olisi minun opiskelurakennukseni :D
Lukujärjestykseni täällä oli hyvin erilainen verrattuna siihen mihin Suomessa oli tottunut, sillä kahdeksan aamuja ei täällä ole, mutta päivät saattavat kestää aika myöhään. Suomessa oli myös tottunut 45 minuutin tunteihin, mutta täällä ne olivat aina tasan tunnin pituisia eli jos oli kaksoistunti se alkoi tasalta ja loppui tasan kahden tunnin päästä. Tai no alkuaika ei aina ollut tasalta, koska yleensä opettajat saapuivat luokkaan vasta 10 yli. Häiritsevintä mielestäni oli se, että minulla oli hirveästi hypäreitä. Maanantaina oli esimerkiksi vain 2 tuntia koulua, mutta tuntien välissä oli tunnin hypäri tai "lounastauko". Tiistaina tulin kouluun yhdeksäksi, mutta pääsin vasta viideltä, koska tuntien välissä oli pari hypäriä ja torstai oli kaikista ärsyttävin päivä, sillä silloin tulin yhdeksään ja pääsin kolmelta, mutta minulla oli kolme tuntia vapaata oppituntien välissä :/

Kokeista haluan sen verran sanoa, että itse koetilanne muistutti ylioppilaskirjoituksia, sillä eri kurssien opiskelijoita oli tekemässä kokeitaan yhdessä isossa salissa, jonne ei saanut tuoda puhelimia, papereita eikä laukkuja. Saliin päästyä ei saanut jutella, salissa kierteli opettajia tarkastamassa laskimet ja tarkastamassa myös opiskelijakortista henkilöllisyyden. Kokeet olivat hyvin samankaltaisia edellisvuosien kokeisiin ja jotkut tehtävätkin olivat tismalleen samoja joissakin oli taas hieman eri lukuja. Tämän takia itse koetilanne tuntui liiotellulta, sillä edellisvuosien kokeet olivat nähtävissä koulun nettisivuilla.

Kokonaisuudessaan opiskelu CIT:ssa oli kiinnostavaa ja tekemistä kyllä riitti, sillä labroja sisältävillä kursseilla piti viikottain palauttaa raportteja. Vaihtojakson alussa vaati hieman totuttelua ennen kuin sopeutui täällä vallitsevaan rytmiin. Ja aluksi myös tuntui, ettei ollut paljon työtä koulun kanssa, mutta puolessa välissä kursseja ilmestyi tehtäväksi pari väliprojektia ja teimme myös kurssin lopulla pari hieman isompaa projektia.

Tämä postaus nyt tuli tarkoitettua pidemmäksi, mutta nyt ainakin tiedätte mitä kaikkea olen täällä opiskellut ja millaista itse opiskelu on ollut ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti