tiistai 12. marraskuuta 2013

Kiireiset viikot ja vaarallinen Alisa

Voitte huokaista helpotuksesta! Tähän postaukseen ei tule kymmeniä kuvia ;D

Viime torstaina rakas äitini saapui Irlantiin ystävänsä Tuijan kanssa ja he molemmat tulivat sitten Corkiin minua tapaamaan ja katselemaan kaupunkia :) Oli ihanaa vaihtelua, ettei tarvinnut herätä aikaisin aamulla kiirehtimään bussiin ja kaikkia mahdollisia nähtävyyksiä lähteä katselemaan, vaikka se kivaa onkin. Oli hieman liikaa, että oli kahtena viikonloppuna peräkkäin pari yötä poissa kotoa matkustelemassa.

Oli siis helpotus, kun vieraani tahtoivat kierrellä kaupungilla ja itse pääsin oppaaksi. Samalla myös omat Corkin keskustan suunnistustaidot karttuivat, kun välillä eksyilimme kadulta toiselle :D Tuli myös nähtyä uusia paikkoja, kun leidit päättivät innoissaan lähteä pienemmille kujille kävelemään ja katselemaan pienempiä kauppoja, joissa en itse ollut käynyt. Oli mukavaa nähdä vieraista kumpaakin, vaikka voitto meni tietenkin äidille ;) Pääsin nauttimaan hyvästä seurasta ja ruoasta, joten kiitos siitä kummallekin!

Sain myös hieman Suomi-tuliaisia, kuten ruisleipää, Fazerin sinistä ja turkkareita! Tällä viikolla testautin turkkareita parilla kaverillani ja reaktioit olivat mahtavia :D

Ylihuomenna Corkiin saapuvat siskoni (Jee Nepu ja Tepu!) sekä ystävämme Nina. Varauduin jo heidän tuloonsa viikonloppuna enkä shoppaillut, vaikka olisi ollutkin mahdollisuus, sillä tiedän "joutuvani" kiertelemään kauppoja heidän kanssaan :D Menemme myös uusintareissulle Blarneyn linnaan, koska ainakin siskot haluavat nähdä linnan ja siellä myös itse kävisin mielelläni toisen kerran. Nelmalla ja Telialla on listalla myös nummia ja jyrkänne meren rannalla, että saa nähdä mitkä kaikki asiat toteutuvat ;) En malta odottaa torstai-iltapäivää, että pääsen koulusta ja menen heitä vastaan juna-asemalle :) Täällä heidän ollessaan voimme yhdessä jännittää, alkaako lentolakko ja kuinka kauan se kestää eli pääsevätkö kolme vierastani helposti takaisin Suomeen O.o

Toiseen otsikon aiheeseen viitaten, ajattelin kertoa jännistä tapahtumista täällä kämpässä :D Minusta vähitellen alkaa tuntua siltä, ettei minun pitäisi laittaa ruokaa täällä kämpässä, kun on ollut siihen liittyen erinäisiä sattumuksia. Kerran, kun paahdoin leivänpaahtimessa leipää, se meni jotenkin rikki ja aiheutti kai pienen oikosulun, sillä sähköpistokkeet eivät toimineet... Yksi asuntolan työntekijä tuli tarkastamaan tilanteen ja huomasi, että sähkökaapistamme oli vain napsahtanu on/off kytkin off-asentoon ja napsautti sen takaisin. Huomasimme sitten, että aina kun leivänpaahtimen laittoi päälle kytkin napsahti pois päältä :D Saimme tämän huomattuamme uuden leivänpaahtimen.

Toinen sattumus oli pienempi, koska sillä kertaa "tiputin" yhden lautasen. Tai lautanen oli tiskipöydällä ja minä siinä vieressä häärin ja lautanen tippui. Saimme sen tilalle kaksi uutta lautasta.

Kolmas sattui tänään, kun olin tehnyt ruokaa ja tiskasin. Tiskattuani lähdin omaan huoneeseeni, kun Teija huikkasi omasta huoneestaan jotakin. Sähköpistokkeet eivät taaskaan toimineet. Kävimme kurkistamassa sähkökaappiin, mutta kytkin oli oikeassa asennossa, joten Teija soitti asuntolan henkilökunnalle. Sieltä tuli turvamies tsekkailemaan mistä on kyse ja huomasimme myös, että keittiön vesihanasta tuli kuumaa vettä heikolla paineella. Kun turamies oli katsomassa kämppämme kuumavesiboileria, sähköt tulivatkin takaisin ja vesikin rupesi virtaamaan normaalisti.

Tästä tulee uusi kotini, jos ongelmat jatkuvat
Minusta vähän tuntuu, ettei sähköpistokkeet hirveästi pidä minusta, mutta varmuuden vuoksi käymme huomenna valittamassa Accommodation Officessa :) Ja ehkä vielä jonain päivänä koko talosta menee sähköt kokatessani. Silloin voin jo sanoa saavuttaneeni jotakin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti