keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Belfast

Perjantai-aamuna raahasin kouluun mukaan kassin täynnä tavaroita Belfastin matkaa varten, koska halusin olla koulussa kaikilla tunneilla ja lähtö oli jo klo 13.15 Parchament Squaren eli koulun vieressä olevan opiskelija-asuntolan edestä. Kiirehdin siis viimeiseltä tunnilta puolijuoksua asuntolan edustalle, etten vain olisi myöhässä. 

Seuraani liittyivät hieman myöhemmin myös Nea, Tuomas ja Ylva, jotka olivat tulossa samaiselle reissulle. Odottelimme bussia ja hieman alkoi jo ahdistaa, kun bussia ei näkynyt missään ja kello oli jo yli puoli kahden. Olimme aivan varmoja, että bussi on jo mennytja jättänyt meidät tai se menee toisesta paikkaa. Tai ainakin minä olin varma... Ja sain myös levitettyä ahdistustani muihin :D

Bussi kuitenkin tuli vihdoin n. varttia vaille kahden maissa, eikä mikään ihme, että bussilla oli kestänyt, sillä yhteensä Belfastiin menijöitä oli kaksi bussillista eli 96 henkilöä. Maksettua toisen osan matkan hinnasta nousimme bussiin ja matkamme alkoi!

Matka Belfastiin kesti yhteensä noin 6 tuntia ja ensimmäinen pysähdys oli vasta neljän tunnin ajomatkan jälkeen, mutta onneksi se oli 50 minuutin pituinen. En ollut ehtinyt syödä mitään ennen lähtöäni, joten matka kului Nean kanssa jutellen mistä muustakaan kuin ruoasta. Koimme ennen pysähdystä myös hämmentäviä hetkiä, koska olimme kaikessa rauhassa katsomassa bussin TV:stä Sherlock Holmesia, kun yhtäkkiä viereemme ilmestyi lammasasuun pukeutunut mies, joka meni kysymään bussikuskilta milloin ensimmäinen pysähdys on. Selvisimme hämmennyksestämme, mutta kun tuo samainen Sherlock Holmes-leffa oli pyörimässä jo toista kertaa, ilmestyi viereemme tiikeriksi pukeutunut mies ja hänkin meni kysymään kuskilta milloin on ensimmäinen pysähdys on :D Olimme varmoja, että kyseessä oli joku vitsi, mutta ensimmäisellä tauolla huomasimme, että bussissa oli kuusi tyyppiä, jotka olivat kaikki pukeutuneet eri eläimiksi :D Yksi heistä oli suomalainen, joten hän selvensi meille Belfastiin päästyämme tilannetta. He olivat löytäneet Penneyssiltä halvalla "eläinpotkupuvut" ja päättäneet pukea ne halloweenin kunniaksi reissulle :)

Illalla menimme isolla porukalla pubiin, mutta oli hankalaa jutella ihmisille, koska emme tunnistaneet ketkä olivat matkalla mukana ja ketkä eivät, koska olisi ollut mukava tutustua muihin :/ Löysimme lopulta joitakin kanssamatkailijoita, mutta emme Nean kanssa viitsineet jäädä pubiin hirveän pitkäksi aikaa, sillä seuraavana aamuna lähtö hostellilta oli jo klo 8.45. Kävimme etsimässä auki olevaa kauppaa ja löysimmekin yhden, Sparin, mutta sinne ei voinut mennä sisälle tekemään ostoksia vaan olisi pitänyt luukulla olevalta myyjältä pyytää mitä halusi, joten emme ostaneet mitään, koska emme tienneet mitä halusimme :D

Aamulla heräsimme jo aikaisin, Nea puoli kuudelta ja minä puoli seitsemältä, ja lähdimme yöllä löytämäämme Starbucksiin aamukahville :) Otimme kummatkin Gingerbread Lattet ja hyvää oli! 



Lauantaina ohjelmassa oli maisemien katselua sillä menimme kiertämään Causewaytä, kävimme Carrick-a-Reden köysisillalla ja Giant's Causewayllä. Aluksi sää oli ihan hyvä, mutta Giant's Causewaytä katsomaan mennessämme, satoi oikein mukavasti, joten kiersimme katselemassa sitä sateessa :D









Alkava sateenkaari!

Carrick-a-Rede köysisilta


Nean odotusilme, kun odotimme sillalle pääsyä



Tuonne en haluaisi tippua



Giant's Causeway








Hätäpuhelin kalliossa!

Suuntasimme askeleemme kohti kaukana häämöttäviä portaita
Olimme korkealla!
Dun dun dun

Kerran meinasin jopa kaatua :(
Mahdollisia tappajalampaita (Ole hyvä Linne!)
Hostellimme oli mukava ja tunnelmaltaan kotoinen, sillä oleskeluhuone ja ruokatila olivat melko pieniä. Meillä oi hieman säätöä ensimmäisenä iltana, kun huoneet jaettiin, sillä jotkut olivat kai menneet väärään huoneeseen ja meille ei heti löytynyt tilaa :D Lopulta päädyimme 14 hengen huoneeseen ja onneksi se osoittautui ihan mukavaksi :)



Ruokailutilan seinillä oli monia asukkaiden tervehdyksiä kirjattuna :)
Olen aivan varma, että melkein kaikki taulujen kehykset ovat IKEAsta!
Lauantai-iltana päätimme Nean kanssa jäädä hostellille, mutta kävimme ostamassa kaupasta pullon viiviä ja törmäsimme ostomatkallamme mukavaan vanhaan herraan, joka jäi juttelemaan kanssamme Suomesta ja muista Pohjoismaista sekä Irlannista ja vähän kaikesta muustakin :D
Hauskinta kohtaamisessa oli se, että keskustelu lähti käyntiin siitä, että hän huomautti kaupassa Nealle, että Nealla on hyvä kamera :D
Hieman yöllistä Belfastia
Jälleen aamulla heräsimme aikaisin ja suuntasimme askeleemme kohti Starbucksia :) Emme kuitenkaan olleeet tajunneet, että oli sunnuntai ja Starbucks aukeaa vasta kahdeksalta, joten olimme Starbucksin ulkopuolella jo hieman seitsemän jälkeen :D Päätimme lähteä kiertämään kaupunkia siihen asti, että Starbucks aukeaa, koska sää oli mitä mainioin :)


Hostellimme Vagabonds





Auringonnousu <3




Sunnuntain ohjelmassa oli seinämaalausten katselua eli menimme bussilla kiertämään Falls Roadin ja Shankill Roadin, jotka ovat surullisen kuuluisia väkivallasta protestanttien ja katolisten välillä. Shankill Roadille kiertäessämme kaikkialla näkyi UK:n lippuja, kun taas Falls Roadilla oli Irlannin lippuja ympäriinsä.

Kuljettajamme kertoi, että hän ei vieläkään pysähtyisi bussilla kadulle tai menisi bussilla kulkemaan pienempiä kujia pitkin eikä hän etenkään lähtisi kävelemään kaduilla ellei olisi paikallinen. Näiden kahden kadun tuntumassa olevaa poliisiasemaa ympäröi korkeat muurit, eikä meilkein pystynyt näkemään mistä sinne edes pääsisi sisään. Poliisiaseman vieressä menevä tie, joka erottaa protestanttien ja katolisten alueet, pystytään myös sulkemaan, jos tilanne yhteisöjen välillä muuttuu uhkaavaksi.

En ottanut näillä kahdella alueella kuvia, koska olimme koko ajan bussissa, mutta ennen kuin menimme alueelle, pysähdyimme kerran ottamaan yhdestä seinämaalausseinästä kuvia. Alla olevissa kuvissa on IRA:ta kannattavia seinämaalauksia, kuten esimerkiksi vasemmassa reunassa näkyvä Margaret Thatcher Wanted-maalaus.






Vaarallisten katujen kiertelyn ja kuljettajamme kertomuksien jälkeen menimme katsomaan viime vuonna valmistunutta Titanic-näyttely kokonaisuutta, joka oli alla olevissa kuvissa olevassa rakennuksessa. Rakennuksen korkeus on yksi kolmasosa koko Titanicin korkeudesta ja se, että seisoisi rakennuksen katolla vastaisi sitä korkeutta, jolla olisit ollut Titanicin kannella.

Pidin näyttelystä paljon ja parhaita kohtia oli, kun katsoimme lyhyttä elokuvapätkää, jossa näytettiin millaiselta Titanic näytti vedenalla ja miten hyvin se oli säilynyt. Yhdessä näyttelyn kerroksessa oli huone, jossa oli kolme valkokangas seinää kaksi sivuilla ja yksi edessä ja kun niiden keskelle meni seisomaan, seinillä näytettiin Titanicin eri kerroksia ja liikuit ikään kuin kerrosten läpi. Se oli todella hauskaa, koska tuntui, että itse liikkui ylöspäin :D Näyttelyssä kerrottiin Titanicin vaiheet sen rakentamisesta uppoamiseen ja sen takia jäin ehkä hieman surulliseksi, kun näyttely oli ohi :( Tästä voi käydä katsastamassa lisää tietoa näyttelystä, jos kiinnostaa :)



Näyttelyn jälkeen kävimme tunnin ajan pyörimässä keskustan ostosalueilla ja lähtiessämme alkoi satamaan vettä sekä rakeita, joten tuli hieman kiire takaisin bussille :D Tehtävää hankaloitti se, ettemme aivan muistaneet, missä bussi oli :D Onneksi se lopulta löytyi, vaika olimmekin läpimärkiä siinä vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti