keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Seinäkiipeilyä!!

Koulussa oli 19. päivä Societys Day, jossa eri kerhot(societys) pitivät ständejä ja siellä pystyi myös liittymään kyseisiin kerhoihin. Kerhoja oli laidasta laitaan, eri urheilulajeille oli omat kerhot, oli myös tanssia, musiikkia, valokuvausta, animea ja löytyi sieltä myös The Simpsons-kerho :D

Itse ilmottauduin seinäkiipeilyyn ja joogaan :) Seinäkiipelyn ensimmäinen kerta oli jo viime viikolla, mutta en sinne silloin ehtinyt ja jooga alkaa vasta ensi viikolla. Seinäkiipeily maksaa kerralta 5€ ja sitä on vain kerran viikossa, mutta ymmärtääkseni CIT:n opiskelijoille tila on varattu tiistaisin aina kolmen tunnin ajaksi.

Seinäkiipeily järjestetään Mardyke Arenalla, jonne on n. 40 minuutin kävelymatka täältä Edenhallista ja jos ei omista mitään sisäkenkiä tai haluaa kiipeillä oikeilla seinäkiipeilytossuilla, ne voi vuokrata kahdella eurolla kiipeilyhallista. Itse kokeilin tällä kertaa omilla salikengilläni ja ihan hyvin kiipeily niilläkin sujui, mutta ajattelin ensi viikolla testata seinäkiipeilytossuja, nähdäkseni ovatko ne kuinka paljon paremmat.

Eilen oli siis minulle ensimmäinen kerta, kun kävin seinäkiipeilemässä ja se oli MAHTAVAA!! Olin koko ajan hirveän innoissani ja hypin paikallani aina, kun odotin vuoroani päästäkseni taas kiipeilemään :D Ensiksi meille annettiin ohjeita kiipeilyalueella käyttäytymisestä, jonka jälkeen saimme mennä harjoittelemaan vapaakiipeilyseinälle, jolla kiipeillessä ei tarvinnut valjaita :) Pari kertaa tuli siinä kiipeiltyä ennen kuin menin laittamaan valjaat päälle ja siirryin korkeamman seinän luo odottamaan vuoroani. Ei tarvinnut kauan odottaa, kun olin jo kiinnittänyt köyden valjaisiin ja lähtenyt kiipeämään ylöspäin otteita pitkin.

Kiipeilimme aluksi vain pystysuoraa seinämää pitkin ja itse kiipeäminen oli melko helppoa reitistä riippuen, vaikka huomasi kyllä käyttävänsä etenkin käsilihaksia :D Pelottavinta oli mielestäni se, kun oli päässyt aivan ylös asti ja piti tulla alas. Tämä tarkoitti sitä, että piti sijoittaa kantapäät kohti kiipeilyseinää, irrottaa kädet seinästä ja tarttua kummallakin kädellä köyteen ja nojata taaksepäin. Kesti hetken ennen kuin uskalsin siirtää kädet seinästä köydelle ja oli itse alas tuleminenkin hieman pelottavaa, koska minusta tuntui, että menin liian kovaa :D Olisin halunnut tulla alas hyyyvin hitaasti ;)

Kun kaikki olivat päässeet jo pari kertaa kiipeilemään pystysuoria seiniä pitkin, otettiin myös käyttöön yksi seinä, joka puolessa välissä seinämään ulkonee hieman niin, että joutuu kiipeämään hieman selkä lattiaa kohti. Kokeilin sitä kerran, mutta juuri siinä puolessa välissä, kun tarvitsi enemmän käyttää voimaa seinällä pysymiseen otteeni lipesi ja tipuin! Tai no en nyt ihan tippunut, koska varmistaja piti huolen, etten tullut ryminällä alas :D

Täytyy myöntää, että seinäkiipeily on todella rankkaa, koska tällä hetkellä lihakseni ovat aika jumissa ja joka kerta tultuani alas käteni tärisivät ;) Mutta hyvin hauskaa se oli ja odotan seuraavaa kertaa, jolloin tavoitteenani on päästä se "taittuva" seinä ylös asti ja opetella, miten tullaan alas kunniallisesti :) Odotan myös joogaa, joka on myös kerran viikossa torstaisin yhdestä kahteen, juuri ennen kuin minulla alkaa viimeinen tunti ;) Joogakin oli maksullinen, mutta mielestäni todella halpa, sillä 8 viikon kurssi maksoi vain 16€.

Suosittelen kokeilemaan seinäkiipeilyä, jos on yhtään kiinnostusta tai jos tykkää korkeista paikoista, tai seinistä, tai... ehkä lopetan tähän :D Sen vielä voisin mainita, että olen menossa viikonloppuna (la-su) matkalle Killarneyyn ja kiertämään Ring of Kerryn! Eli varokaa vaan kohta tulee paljonpaljonpaljon kuvia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti