maanantai 16. syyskuuta 2013

Ensimmäiset päivät

Lauantai

Lauantaina päivällä uskaltauduin toisenkin kerran Wilton Shopping Centeriin ja Penneysille, koska tarvitsin vielä joitakin asioita huoneeseeni, kuten suihkuhuoneen lattialle pyyhkeen ja lisäviltin. Lisäviltin ostin, koska yksi huoneeni ikkunoista oli rikki, joten jälleen kerran pääsin "nauttimaan" viileästä tuiverruksesta. Kauppareissulla tuli hieman kuuma, koska olin ottanut mukaani takin, sillä luulin ulkona olevan viileää. Ei sitten ollukaan, vaan aurinko paistoi täydellä teholla.

Päästyäni takaisin kämpille jälleen kerran kädet muussina, lähdimme Suomityttöjen eli Teijan, Maaritin ja Nean kanssa Corkin keskustaan. Kävimme kiertelemässä English Marketia, joka on niin kuin kauppahalli eli sieltä sää tuoretta lihaa, leivoksia, vihanneksia ja kaikkea muuta. Kävimme ostamassa smoothiet ja sen jälkeen vielä läheisestä kaupasta syötävää ja menimme läheiseen puistoon istumaan ja syömään.




Syömisen jälkeen kävimme pyörimässä Dunnes Storesissa, joka ovat siis irlantilainen kauppaketju. Ketju myy vaatteita, ruokaa sekä kodintarvikkeita eli ihan kätevä ketju ;) Emme kuitenkaan hirveän pitkään siellä pyörineet, koska olimme sopineet saksalaisen Sophien, ranskalaisen Antoninen ja suomalaisen Ylvan kanssa näkevämme English Marketin edessä, mistä jatkaisimme matkaa ostamaan meille leffaliput :) Liput olivat hyvin halvat Suomen hintoihin verrattuna, sillä elokuva alkoi klo 20.45 ja oli lauantai-ilta, mutta hintaa lipuilla oli opiskelijalle vain 7€. Aikuisellekin lippu olisi maksanut vain 1,5€ enemmän.

Elokuvan alkuun oli vielä yli tunti aikaa, joten menimme läheiseen pubiin yksille. Hämmennyimme pahasti, kun yhtäkkiä jostakin ilmestyi punapäinen ja punapartainen mies, joka tuli sanaakaan sanomatta kättelemään Neaa ja katosi yhtä nopeasti kuin oli ilmestynyt paikalle :D Päättelimme, että se toi Nealle hyvää onnea... Tiedä sitten... Hämmentävän tapauksen jälkeen uskaltauduimme kuitenkin katsomaan elokuvaa, joka oli nimeltään About Time. Elokuva kertoo miehestä, jolle selviää, että hän pystyy matkustamaan ajassa taaksepäin ja genreltäänhän elokuva on mikäs muukaan kuin romanttinen komedia ;) Suosittelen kyseisen filmin katsomista hyyyyvin paljon, koska leffasta tuli uusi lempielokuvani :) Mielestäni elokuva on sellainen feel good movie eli hyvälle tuulelle tulin ainakin minä katsomisen jälkeen :D

Sunnuntai

Sunnuntaina annoin itselleni luvan nukkua hieman pidempään ja löhöilemää n sängyssä, etenkin sen takia, ettei huoneeni kylmyys houkutellut heräämään :/ En ollut ehtinyt lauantaina käydä sanomassa asuntolan toimistoon ikkunastani, joten se oli edelleen rikki. Tuulinen sää ei myöskään auttanut yhtään lämpöongelmissa... Pakko sanoa tästä Irlannin säästä se, että on totta, että se vaihtuu tiheään tahtiin. Ensin näyttää pilviseltä ja sateiselta, sitten sataa ja seuraavaksi paistaa aurinko sen jälkeen taas pilvistä ja niin edelleen. Hieman häiritsevää, kun ei tiedä tuleeko tarvitsemaan takkia ja sateenvarjoa päivän aikana, mutta yleensä ne on kuitenkin hyvä ottaa mukaan :D

Päivällä menimme Maaritin kanssa kävelylle ja jätin Teijan ja toisen ranskalaisen kämppiksen Olivierin siivoamaan asuntoa ;) Kävelymme kesti noin tunnin ja kuljimme ensin urheilukenttien ja peltojen ohi vievää kävelytietä ja sen jälkeen kiertelimme jollakin asuinalueella ja sekosin pahasti suunnista ja yhtäkkiä olimmekin koulun kohdalla :D 

Kouluni mun :)
 Kävelylenkin jälkeen kävin vihdoin valittamassa ikkunastani toimistolle ja sieltä kävivätkin tarkastamassa tilanteen :) Olin lukenut Tuomaksen blogipostauksesta, että asuntolan alueella olevassa pubissa olisi illalla opiskelijabileet, joten päätimme Teijan ja Maaritin kanssa käydä katsastamassa ne. Aluksi siellä ei ollut hirveästi ihmisiä, mutta pian paikka olikin tupaten täynnä ensimmäistä vuottaan aloittavia opiskelijoita ja tunnelma oli katossa :D Tuli kuultua vanhoja hittejä, mutta myös joitakin lauluja, joita en ollut itse aiemmin kuullut, mutta muu väki selvästi tiesi ne ja lauloivat mukana ;D Lähdimme jo ennen kahtatoista, koska seuraavana aamuna piti mennä kouluun ja jalkani olivat kuolleet tanssimisesta, mutta hauskaa oli :)

Maanantai

Aamulla heräsin jälleen kerran kylmyyteen, koska ikkunaani ei edellisenä päivänä ollut korjattu :( Alkaa vähitellen tuntua siltä, että lämpöongelmaiset asunnot vainoavat minua :D Kaivauduttuani pois peiton alta (hyvin haastava tehtävä) valmistauduin päivään samalla, kun perhoset lentelivät vatsassa. Kouluni alkoin kymmeneltä, joten heräsin jos kahdeksalta, koska en halunnut myöhästyä ja vaikka kävely koululle kestää vain 10 minuuttia. 

Ensimmäiseksi meillä  oli tapaaminen koulutusohjelman 3. vuoden koordinaattorin kanssa ja saimme lukujärjestykset ja muuta infoa kursseista. Lukkaria katsellessani huomasin, että minulla tulee olemaan aika monta hypäriä, koska jätän kaksi kursseista pois, mutta enköhän keksi niihin väleihin jotakin tekemistä :) CIT:ssä on yhteensä 16 000 opiskelijaa, joista suurin osa opiskelee pääkampuksella ja sen kyllä huomaa! Joka puolella oli ihan hirveästi ihmisiä ja se oli hyyvin hämmentävää... Varmaankin eksyn ensimmäisen viikon aikana useasti enkä löydä ketään tuttuja mistään :D Minulla oli vain kaksi tuntia koulua tänään ja niidenkin välillä tunnin tauko. Tunnit olivat ihan kiinnostavia, vaikka toisen kurssin asiat olenkin jo tainut Metropoliassa käydä, mutta opettajat vaikuttivat ainakin hyvin ammattitaitoisilta :)

Huomenna on hieman enemmän tunteja ja illalla suuntaamme keskustaan kuuntelemaan livemusiikkia ;) Ja anteeksi tämä kilometrikirjoitus :D






1 kommentti: